Tämä Villatakki sai alkunsa kun kaksi loistavaa asiaa sattui yhteen- Annin ihanat napit TÄÄLLÄ, sekä 50 villapeikon kaunis villatakki ohje TÄÄLLÄ. Olin löytänyt Villapeikon villatakin jokunen aika sitten, mutta kun löysin vielä Lankaideasta sitä Alfaa, oli palapeli valmis! Nyt lähdettäisiin kokeilemaan villatakkia, koska Isommalla Tirpalla oli sellaisesta kova pula. Ja halusin kokeilla uutta. Ja Alfa vaikutti kivalta langalta. Ja ohje oli selkeä.

Eilen sitten sain tälläistä ihanaa postia:

Nalle Puh- kuori!!! Hauskaa! Ja sieltä paljastui näin kauniita nappiloita:

Oih! Huomaatteko? Muutamat niistä vinkkaavat silmää..... Silmänisku

Sitten vain odottamaan että villatakki kuivuu kuosituksessaan ja siihen ikävinpään hommaan, nappien ompeluun. Että minä olen käsi ja niin kärsimätön siinäkin touhussa! Jesta mitä jälkeä! Mutta oli kiirus hyödyntää vielä auringonvalo... Ja siis

 

Malli: Plain Vanilla With Buttons

Lanka: Sandensgarn Alfa, 7 kerää, yli jäi hieman

Puikot: 6mm pyöröt Knittarit

Muuta: Pienensin hieman ohjetta, Tirppastiinahan on kuitenkin kokoa noin 120 ja ohje oli 140cm. Laskin, sovelsin ja rohkenin. MIttasin ja mallasin. Pituuden sai Tirppaliina itse valita, hieman lyhyempi kuin alkup. Oli ihana malli tehdä!! Ei saumojen ompelua! Hyvin kirjoitettu ohje ihmiselle, joka ei ole kovin montaa villatakkia kutonut. Tyttö tykkää, ja äiti myös. Tosin huomasin että käsialani ei ole ihan tasaista, mitä hieman uumoilinkin, joten tarkkaavaisuutta langan valinnan kanssa. Vaihdoin siis napit lankaan, Annin valmis pipo esillä TÄÄLLÄ.

 

Sitten eräänä kertana ollessani töissä siellä Lankaideassa eräs asiakas osti kolme kerää Gjestalin ihanaa Bris-lankaa sekä virkkuukoukun. Sanoi että muutaman tunnin junamatkalle tarvitsee liivintekelettä mukaan... ja minähän innostuin utelemaan lisää. Sanoi saaneensa ohjeen joltain messuilta joltain myyjältä. Ei kuulemma Vihreä vyyhti. Että hän oli joutunut kinuamaan ohjetta pitkään, eikä näin ollen ole tarkkaa selvyyttä ohjeen alkuperästä tai siitä saako sitä kuinka tehdä yms. Tunnistaako teistä kukaan tämän?

Ohje: Pirjo (ei laittanut linkkiä blogiinsa...) tiesi kertoa, että ohje löytyy MODA 2/2007

Koukku: 3,5mm

Lanka: Manos del Urugua

Menekki: n. 150g

Kuvaaja: 6v. Kuvassa myös hiukset, 2,5v.. Pusu

**