Koska minulla ei ole esittää kuvaa mistään valmistuneesta käsityöstä (VIELÄKÄÄN!), esitän kohta kuvan pullasta. Varsin kiehtovaa, eikö? Nimittäin tuossa kun "pullailin" tyttöni synttäreitäkin silmälläpitäen (se iso tyttö täyttää jo 5, herttinen sentään) tuli mieleen ne omat lapsuuden ajan syntärit, ja lähinnä ne tarjoamiset, joita vieraiden eteen katettiin.


Ei ihan ollut sen seitsemää sorttia, kuten nykyään. Mikäli muistelin ihan oikein, oli se täytekakku, tiikerikakku, tavallista pullaa, ei edes korvapuusteja ja jotain keksejä. Ellei Marie-keksejä niin sitten dominoita. Ja sitä kahvia. Lapsille limpparia. (Tähän kohtaan selvennykseksi että olen syntynyt -70- luvulla). Ja mikäli vieraita oli jostain kauempaa, saattoi olla kananmunavoileipää, hapanleivästä tehtyä.

1217487.jpg
(nyt vasta olen löytänyt kamerasta sen lähikuvaus-nappulan... huoh..)

Niin tulin ajatelleeksi Teitä, rakkaat Bloggaajat! Että mitä teidän lapsuuden ajan synttäreillä on ollut tarjolla?? Millaisia muistoja teidän synttäreistä on jäänyt teille? En tiedä mistä pälkähti, kädet taikinassa oli hyvä taas nostalgisoida. Jostain kumman syystä nyt viimeaikoina tuo entisaikainen elämä kaikessa yksinkertaisuudessaan on viehättänyt minua kovasti. En tiedä miksi, elämämmehän on juuri sellaista millaiseksi sen teemme, ei pitäisi elää kuten ulkopuolen paineet antavat odottaa jne.

1217490.jpg

Kirjastosta tarttui mukaan tälläinen kiva teos. Ihailin tuota tyynyä, sekä niistä kuutioista tehtyä peittoa. Kun saisi nyt joskus nämä puikoilla olevat pois, niin katsotaan sitten. Musta lapanen edistyy muutama kerros päivässä. Mustan neulominen näin lumettomana aikana ei oikein mieltä piristä...

Niin olisi mukava kuulla, millaisia herkkuja teidän synttäreillä tarjottiin, silloin kun olitte lapsukaisia? Juuh, tämä on kässäriblogi, joten anteeksi Off Topic- kirjoitus.
Kiitos!